Veelgestelde vragen

Q?

Wat doet een architect?

A.

Het vormgeven van uw plannen is de belangrijkste taak van een architect. Door tijdens het ontwerpproces diverse aspecten, zoals het programma van eisen, de menselijke maat, en de relatie met de omgeving in een vroeg stadium mee te nemen ontstaat een fraai eindresultaat.

Q?

Waarom zou ik een architect inschakelen?

A.

Het scheppen van verwachtingen, maar ook bij het waarmaken daarvan. Het omzetten van uw idee naar een beeld.
Hiervoor gebruiken wij onze gedegen bouwtechnische kennis. De combinatie van vorm en techniek zorgt voor een optimaal eindresultaat.

Q?

Maken jullie ook bouwkundig tekenwerk?

A.

Ja. De technische uitwerking laten verzorgen door ons bureau heeft duidelijke voordelen. De architect is in staat om detaillering te beoordelen op esthetische waarde. Door de oplossingen steeds weer te beoordelen met de essentie van het ontwerp in het achterhoofd, blijft de kwaliteit van het eindresultaat overeind. Daarnaast is het essentieel om hetgeen dat ontworpen is ook op de juiste manier te vertalen naar de maakindustrie. Dit bouwkundige tekenwerk verrichten wij met behulp van 3D software waarbij wij ook kunnen participeren in BIM trajecten.

Q?

Wat is directievoering en bouwtoezicht?

A.

In de uitvoeringsfase komen er vele organisatorische aspecten op u als opdrachtgever af. Denk hierbij aan bouwvergaderingen, controle op gemaakte (contractuele) afspraken, bewaking van kwaliteit van uitvoering, bewaking van de planning, bewaking van de kosten van het project.

Kortom: toezien op naleving van de contractueel vastgelegde afspraken. Tijdens deze fase, vanaf aanvang van de werkzaamheden van het project tot aan de oplevering, kunnen wij als uw vertegenwoordiger optreden in de vorm van directievoerder en toezichthouder.

Q?

Wat kost een architect?

A.

Wat levert een architect op is waarschijnlijk een betere vraag. Honoraria van architecten kunt u niet zomaar optellen bij uw projectkosten. We kunnen u ondersteunen om op allerlei manieren kosten te besparen. We kunnen uw wensen vertalen in eenvoudigere oplossingen die minder kosten dan de optelling van al uw ideeën. We overzien uw budget en voeren onderhandelingen om de beste materialen en het beste vakmanschap te krijgen voor de laagste prijs. We kunnen stookkosten verminderen door een energiebesparend gebouw te maken. We kunnen tijd besteden aan een planning, zodat naarmate uw ideeën zich ontwikkelen we wijzigingen kunnen aanbrengen op papier, wat veel goedkoper is dan later, wanneer de bouw al in volle gang is.