Renovatie Carmenplein, Alphen

Renovatie Carmenplein, Alphen aan den Rijn

In opdracht van wonenCentraal is de corridor-woonflat aan het Carmenplein volledig gerenoveerd. Hoofdelementen van de renovatie.

  • Entree verplaatsen naar de andere zijde van het gebouw.
  • Volledig nieuwe uitstraling met een eigen identiteit.
  • Verdiepen van de woonkamerbalkons.
  • Vernieuwen van de noodtrappenhuizen.
  • Vernieuwen van de corridors.
  • Renoveren van badkamers en toiletten.
  • De oorspronkelijke architectuur van het gebouw is in het ontwerp herkenbaar gebleven.
  • De horizontale lijnen van het gebouw zijn sterk benadrukt door de keuze voor blauwe hekwerken.

Door in de architectuur een bijzondere integratie van de privacyschermen toe te passen wordt het betonnen skelet geaccentueerd. De schermen zijn onderdeel geworden van het gebouw.

De entree heeft de allure gekregen die past bij een groot woongebouw. Door toepassing van luxe materialen in combinatie met uitgekiende verlichting is een herkenbare, eigentijdse en functionele entree ontstaan. Hierbij is eveneens rekening gehouden met eventueel gebruik van scootmobielen.

De corridors en liften zijn volledig gerenoveerd en de woningen zijn voorzien van nieuw sanitair. Door deze renovatie is de levensduur van de woningen verlengd. De toepassing van veiligheidsmaatregelen, waaronder videofoon, een afgesloten entree en maatregelen voor het Politiekeurmerk, hebben ervoor gezorgd dat het woongenot aanzienlijk is toegenomen.

Leave a comment