Renovatie Carmenplein

Renovatie Carmenplein, Alphen aan den Rijn

In opdracht van wonenCentraal is de corridor-woonflat aan het Carmenplein volledig gerenoveerd. De hoofdelementen van de renovatie waren:

  • Het verplaatsen van de entree naar de andere zijde van het gebouw
  • Het creëren van een volledig nieuwe uitstraling met een eigen identiteit
  • Het verdiepen van de woonkamerbalkons
  • Het vernieuwen van de noodtrappenhuizen
  • Het vernieuwen van de corridors
  • Het renoveren van badkamers en toiletten

De oorspronkelijke architectuur van het gebouw is, ook na de renovatie, in het ontwerp herkenbaar gebleven.

Door in de architectuur een bijzondere integratie van de privacyschermen toe te passen wordt het betonnen skelet geaccentueerd. De schermen zijn onderdeel geworden van het gebouw. De horizontale lijnen van het gebouw zijn sterk benadrukt door de keuze voor blauwe hekwerken.

De entree heeft de allure gekregen die past bij een groot woongebouw. Door toepassing van luxe materialen in combinatie met uitgekiende verlichting is een herkenbare, eigentijdse en functionele entree ontstaan. Hierbij is eveneens rekening gehouden met eventueel gebruik van scootmobielen.

De corridors en liften zijn volledig gerenoveerd en de woningen zijn voorzien van nieuw sanitair. Door deze renovatie is de levensduur van de woningen verlengd. De toepassing van veiligheidsmaatregelen, waaronder een videofoon, een afgesloten entree en maatregelen voor het Politiekeurmerk, heeft ervoor gezorgd dat het woongenot aanzienlijk is toegenomen.