Renovatie Pieter Floriszstraat

Renovatie Pieter Floriszstraat

De renovatie van het appartementencomplex aan de Pieter Floriszstraat in Alphen aan den Rijn begon in september 2014. Naast de aanpassingen op woningniveau, zoals het vernieuwen van de keuken, badkamer en het toilet, omvatte de renovatie ook de nodige aanpassingen aan het exterieur van het gebouw. Zo zijn de entreeportieken vernieuwd en zijn externe afvoerkanalen ontworpen ten behoeve van de rookgasafvoeren van de nieuwe HR-ketels. De borstweringspanelen onder de raamkozijnen zijn daarbij in dezelfde materiaal- en kleurstelling gebracht.

Het toepassen van energiebesparende en comfortverhogende maatregelen is een belangrijk uitgangspunt geweest. Zo zijn naast de plaatsing van de HR-ketels, de spouwmuren, het dak en de vloer van de eerste woonlaag geïsoleerd.

Met deze renovatie zijn de woningen weer naar een hoger niveau getild, op zowel architectonisch als energetisch vlak.

Opdrachtgever wonenCentraal bedankte voor de prettige samenwerking:

De renovatie van 66 woningen aan de Pieter Floriszstraat in Alphen aan den Rijn is naar tevredenheid afgerond.
Het eindresultaat mag er zeker zijn. De kleurstelling (koker en paneel) is perfect en geeft een chique uitstraling. Het behandelen van de inpandige balkons geeft een rustig aanzicht. De lengte van het blok wordt goed "opgeknipt" door de ventilatiekokers. Al met al zeer tevreden, waarbij ook de bewoners erg tevreden zijn over de 'metamorfose' van het complex.