Verbouwing Vrouwgeestweg, Woubrugge

Verbouwing Vrouwgeestweg, Woubrugge

Onze opdrachtgever werd enthousiast van de locatie aan het water in Woubrugge. De bestaande woning was een typisch ‘jaren zeventig woning’. Wij zijn daarom gevraagd om een ontwerp te maken voor de verbouwing van deze woning, waarbij de volgende elementen zouden worden verwerkt:

  • Realisatie van een werkkamer
  • Een nieuwe kleurstelling
  • Een duidelijkere entree met meer licht
  • Een nieuw tuinontwerp

De oplossing werd gevonden door de woning aan de kopgevel uit te breiden en het dak te verlengen. Door de entree te voorzien van een glazen dak wordt de toegang geaccentueerd. Het bestaande donkere metselwerk is voorzien van een stuclaag waarna de woning in lichte pasteltinten is geschilderd.

Het tuinontwerp versterkt de architectuur, waardoor tuin en woning een prachtig geheel vormen.