Woonhuis Emmalaan

Woonhuis Emmalaan, Alphen aan den Rijn

Langs de rivier de Oude Rijn ontstond de mogelijkheid voor het realiseren van een vrijstaande villa. De entree, trap, hal en overloop vormen het hart van de villa. Dit ‘hart’ is gelegen in een eigen zone, die de twee delen van de woning koppelt. Deze bijzondere oplossing maakt de toetreding van extra daglicht tot diep in de woning mogelijk.

De woonkamer biedt de gelegenheid voor verschillende activiteiten. Er is een zitkamer, een eetkamer en daarnaast ook nog een aparte televisiehoek. Doordat de ruimten visueel met elkaar verbonden zijn, vormen zij samen een riant geheel.

Op de eerste verdieping is de master bedroom gesitueerd, met zowel een inloopbadkamer als een inloopkast. Op de tweede verdieping bevinden zich nog twee slaapkamers en een badkamer.

De architectuur van deze woning is zeer bijzonder. Bij de detaillering is gekozen voor eigenzinnige oplossingen en strakke belijningen. Doordat de kozijnen ten opzichte van de gevel vrij diep terug liggen ontstaat een sterke expressie. De lichte kleur van de steen maakt de woning haast ‘lichtvoetig’.

De locatie, in combinatie met de architectuur, het materiaalgebruik en de gedegen uitvoering maken deze woning in zijn geheel tot een perfect passend maatkostuum.