Voormalig Jamfabriek in de Julianastraat 10 krijgt nieuwe bewoners

Julianastraat 10 is bij veel Alphenaren een aantal jaren bekend geweest als 'de Computerwinkel'. De gevel is in die tijd met kunststof panelen betimmerd.

Toen wij de vraag kregen om dit pand een nieuw uiterlijk te geven, hebben we niet lang getwijfeld. We zijn gestart met het achterhalen van historische foto's. Daaruit blijkt dat het pand al verschillende soorten gevels heeft gehad.

Het nieuwe ontwerp sluit aan bij de laatste 'historische' foto. Daarbij brengen we het metselwerk weer terug en maken we de puien weer passend in de uitstraling die de Julianastraat verdient.

Aan de achterzijde van het pand wordt bewoning mogelijk gemaakt. Het bijzondere is dat daar een groot deel van de tuin gemeenschappelijk wordt. Alle bewoners van de Jamfabriek kunnen gebruik maken van deze tuin.

De Rijngevel is geïnspireerd op de gevels van de naastgelegen Limonadefabriek. Daarmee wordt een gezamenlijke, op elkaar afgestemde, architectuur gevormd. De aanleiding voor deze keuze is op de historie gebaseerd. Rond 1900 hoorden de Jam- en de Limonadefabriek immers bij elkaar.

Leave a comment