Appartementen Poolsterstraat

Appartementen Poolsterstraat-Castorstraat

Om aan de grote vraag naar betaalbare woningen voor starters te voldoen, hebben we in opdracht van projectontwikkelaar Alborgh Beheer appartementengebouw Polaris ontworpen en gerealiseerd.

Het heldere concept is aan het gebouw afleesbaar. De entree met het trappenhuis is zichtbaar als L-vorm en de woonblokken sluiten hier naadloos op aan. De materiaalkeuze is afgestemd op het concept. Er is daarom gebruik gemaakt van stapelen met bakstenen, samengestelde staalframes en gevelbetimmeringen van hout.

De 27 appartementen hebben allen drie kamers. De grotere hoekwoningen hebben een variatie op de plattegrond. Bijzonder aan het complex is de oplossing die gekozen is voor het bergingsblok. De bergingsgangen zijn aan de buitenzijde gelegen, waarbij de gevel geheel uit glaspuien is samengesteld. Een bijzondere en veilige variant op de normaal zo donkere bergingsgangen.

De gevel van het woongebouw kenmerkt zich door de vele horizontale en verticale lijnen. De materiaalkeuze zorgt voor een modern gebouw met een robuuste uitstraling.