Eikenlaan 20
2404 BR Alphen aan den Rijn

0172 49 23 87

info@bloemen-architecten.nl

Veelgestelde vragen

Een architect maakt toch alleen maar een tekening op papier voor heel veel geld? Veel mensen stappen voor een aanbouw of nieuwbouw direct naar een aannemer om zo de kosten van de architect over te slaan. Het gevolg hiervan kan zijn dat u dan niet krijgt wat u voor ogen heeft, of dat u niet aan de wetgeving voldoet. 

Een architect is op de hoogte van de eisen die worden gesteld in het Bouwbesluit, kent de wegen die bewandeld moeten worden binnen de gemeente om een vergunning te bemachtigen, is onafhankelijk en vertegenwoordigt u bij een bouwplan.

Een goed ontwerp voegt (esthetische) waarde toe aan een gebouw. De architect verzorgt maatwerk, zodat u waar krijgt voor uw geld.

De belangrijkste taak van een architect is het vormgeven van uw plannen. Een architect is gespecialiseerd in het vertalen van uw (woon)wensen naar een prachtig ontwerp, en voegt meerwaarde toe aan het proces van ontwerp naar realisatie. 

In het kort ziet zo’n proces er zo uit:

1. Het maken van het ontwerp
2. Het technisch uitwerken van het ontwerp
3. Het verzorgen van de vergunningsaanvraag
4. De financiële begeleiding t.a.v. de bouwkosten
5. Het verzorgen van werktekeningen en het begeleiden en controleren van de aannemer
6. Het verzorgen van de oplevering

Ja, wij maken ook bouwkundig tekenwerk. De technische uitwerking laten verzorgen door ons bureau heeft duidelijke voordelen. We zijn in staat om de detaillering te beoordelen op esthetische waarde. Door de oplossingen steeds weer te beoordelen met de essentie van het ontwerp in het achterhoofd, blijft de kwaliteit van het eindresultaat overeind. Daarnaast is het essentieel om hetgeen dat ontworpen is ook op de juiste manier te vertalen naar de maakindustrie. Dat wat wij ontworpen, is ook maakbaar. 

Het bouwkundige tekenwerk verrichten wij met behulp van 3D-software, waarbij we ook kunnen participeren in BIMtrajecten.

In de uitvoeringsfase komen er vele organisatorische aspecten op u als opdrachtgever af. Denk hierbij aan bouwvergaderingen, controle op gemaakte (contractuele) afspraken, bewaking van kwaliteit van uitvoering, bewaking van de planning en kostenbewaking. 

Kortom: toezien op naleving van de contractueel vastgelegde afspraken. Tijdens deze fase, vanaf de aanvang van de werkzaamheden van het project tot aan de oplevering, kunnen wij als uw vertegenwoordiger optreden in de vorm van directievoerder en toezichthouder.

Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag!
Bekijk hier onze contactpagina.