Eind jaren 70 werd Bloemen Architecten opgericht. Inmiddels is het architectenbureau al ruim 40 jaar in Alphen aan den Rijn gevestigd. We werken aan vele renovatie-, verbouw- en nieuwbouwprojecten, voor particulieren, woningcorporaties en voor opdrachtgevers uit de bedrijvensector. Dit zorgt voor uiteenlopende projecten. Bloemen Architecten ontwerpt daardoor zowel (sociale huur-)woningen als utiliteitsgebouwen, zoals bedrijfspanden en horecagelegenheden.

Het accent in ons werk ligt op herkenbaarheid, inpassing in de locatie en op de menselijke schaal. Daarbij combineren we expressiviteit en praktische functionaliteit.

 

Wij zijn een architectenbureau dat functionaliteit en techniek vertaalt in een architectonisch ontwerp, met aandacht voor duurzaamheid. Onze werkzaamheden zijn onder andere het opstellen van het programma van eisen, het maken van een schetsontwerp, het tekenen van een definitief ontwerp en het uitwerken van de bestektekeningen met details en het bestek. Verder kunnen we u helpen met vergunningsaanvragen, budgetbewaking, kostencontrole en bouwbegeleiding. Wij maken niet alleen het ontwerp, maar beschikken ook over de expertise om betrokken te blijven bij het gehele (bouw)proces.

Ons team

Jeoffrey Bloemen
Joost Voortman
Barry Snoek
Ivo Géboers
Mike de Bruijn
Fleur Melchers
Patrick Bos

In memoriam

Ewald Antonius Bloemen

4 september 1939 – 27 mei 2021

Op 27 mei 2021 is Ed Bloemen, de oprichter van ons bureau Bloemen Architecten, overleden. Met trots blikken we terug op zijn carrière als architect.

 

In de jaren zeventig begon Ed met het maken van tekenwerk voor vrienden en kennissen, en maakte hij zijn eerste ontwerp, voor zijn eigen woning in Eys Wittem. Al tijdens zijn studie voerde Ed de eerste commerciële projecten uit. Nadat hij in 1977 afstudeerde als architect, werkte hij vanaf zijn zolderkamer in Alphen aan den Rijn aan verschillende projecten. In diezelfde periode was hij ook docent aan de HTS in Amsterdam. 

 

In 1980 richtte Ed het kantoor van Bloemen Architecten in, aan huis in de Prins Hendrikstraat. Hij werkte aan vele regionale, maar ook landelijke projecten, zoals winkels, schoenmakerijen, postkantoren en Park Boswijk. Er werd getekend met de hand, maar eind jaren tachtig werd er voor het eerst ook digitaal getekend. 

 

Bloemen Architecten groeide, en verhuisde in 1993 naar het kantoor aan de Wilhelminalaan. In 2002 droeg Ed Bloemen Architecten over aan zijn zoon Jeoffrey.


De eerste zes woningen aan de Windjammer, de Villa van Zeeman met het speciale metselwerkverband, de appartementen aan de Aquamarijn en de kinderopvanglocaties aan de Geerestein en Aardster zijn projecten waar Ed met veel trots op terugkeek. Het meest trots was hij echter op het project Medipoint in Heerlen.

 
We herinneren Ed als een enthousiaste, inspirerende en betrokken man, die ook na zijn pensioen nog regelmatig langskwam op kantoor om te zien welke projecten werden uitgewerkt.