Eind jaren 70 werd Bloemen Architecten opgericht. Inmiddels is het architectenbureau al ruim 40 jaar in Alphen aan den Rijn gevestigd. We werken aan vele renovatie-, verbouw- en nieuwbouwprojecten, voor particulieren, woningcorporaties en voor opdrachtgevers uit de bedrijvensector. Dit zorgt voor uiteenlopende projecten. Bloemen Architecten ontwerpt daardoor zowel (sociale huur-)woningen als utiliteitsgebouwen, zoals bedrijfspanden en horecagelegenheden.

Het accent in ons werk ligt op herkenbaarheid, inpassing in de locatie en op de menselijke schaal. Daarbij combineren we expressiviteit en praktische functionaliteit.

 

Wij zijn een architectenbureau dat functionaliteit en techniek vertaalt in een architectonisch ontwerp, met aandacht voor duurzaamheid. Onze werkzaamheden zijn onder andere het opstellen van het programma van eisen, het maken van een schetsontwerp, het tekenen van een definitief ontwerp en het uitwerken van de bestektekeningen met details en het bestek. Verder kunnen we u helpen met vergunningsaanvragen, budgetbewaking, kostencontrole en bouwbegeleiding. Wij maken niet alleen het ontwerp, maar beschikken ook over de expertise om betrokken te blijven bij het gehele (bouw)proces.

Ons team

JEOFFREY BLOEMEN
JOOST VOORTMAN
BARRY SNOEK
Ivo Géboers
Mike de Bruijn
Fleur Melchers
Patrick Bos
Justin Hoogendoorn
Hidde Mulder

In memoriam

Ewald Antonius Bloemen

 

Op 27 mei 2021 is Ed Bloemen, de oprichter van ons bureau Bloemen Architecten, overleden. Nadat hij in 1977 afstudeerde als architect, werkte hij vanuit huis aan diverse projecten. Vervolgens richtte hij in 1980 het eerste kantoor van Bloemen Architecten in. In 2002 droeg Ed het architectenbureau over aan zijn zoon Jeoffrey. We herinneren Ed als een enthousiaste, inspirerende en betrokken man, die ook na zijn pensioen nog regelmatig langskwam op kantoor om te zien aan welke projecten werd gewerkt.