Horecapaviljoen Wet ’n Wild

Horecapaviljoen Wet ’n Wild Alphen

Aan de Zegerplas in Alphen aan den Rijn is een nieuw horecapaviljoen verrezen. Een accommodatie die ruimte biedt aan watersporters en passanten/ recreanten die graag in het recreatiegebied verblijven.

Het horecagebouw Wet ’n Wild is vormgegeven als een paviljoen in het groen. Net zoals alle andere paviljoens in het Zegerslootgebied een paviljoen met een eigen karakter. De architectuur van het gebouw kenmerkt zich als een modern beachhouse.

Het nieuwe Wet ’n Wild heeft een tweetal zalen met een schitterend uitzicht over de Zegerplas. De teleskibaan met zijn waterskiërs en wakeboarders vormen de show om naar te kijken.

De architectuur kenmerkt zich door een gevouwen AluZinc dak dat overgaat in een wand. Deze wand wordt doorbroken door een rechthoekig natuurstenen volume dat de entree van het gebouw vormt. Het gebouw opent zich aan de oostzijde naar het water en aan de zuidzijde naar de zon.

De constructie is opgetrokken uit gelamineerde houten kolommen en liggers die zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde zichtbaar zijn. Tussen de kolommen en liggers bestaat de gevel uit gepotdekseld hout en grote houten puien.

Alle installaties, zoals de airco’s van de luchtbehandelingsinstallatie, zijn weggewerkt achter de gepotdekselde ventilerende gevel.

Het nieuwe Wet ’n Wild is eigenwijs en eigentijds vormgegeven, met gebruikmaking van natuurlijke materialen en gebruikmakend van de prachtige locatie. Een stukje Scheveningen in het Groene Hart.

 

Leave a comment