Horecapaviljoen Wet ´n Wild

Horecapaviljoen Wet ’n Wild

Aan de Zegerplas in Alphen aan den Rijn is een nieuw horecapaviljoen verrezen. Deze accommodatie biedt ruimte aan watersporters en passanten of recreanten die graag in het recreatiegebied verblijven.

Het horecagebouw Wet ’n Wild is vormgegeven als een paviljoen in het groen. Net zoals alle andere paviljoens in het Zegerslootgebied is het een gebouw met een eigen karakter. De architectuur van dit paviljoen kenmerkt zich als een modern beachhouse.

Het nieuwe Wet ’n Wild heeft 2 zalen met een schitterend uitzicht over de Zegerplas. De teleskibaan met zijn waterskiërs en wakeboarders vormen de show om naar te kijken.

De architectuur wordt gekarakteriseerd door een gevouwen AluZinc dak, dat overgaat in een wand. Deze wand wordt doorbroken door een rechthoekig natuurstenen volume dat de entree van het gebouw vormt. Het gebouw opent zich aan de oostzijde naar het water en aan de zuidzijde naar de zon.

De constructie is opgetrokken uit gelamineerde houten kolommen en liggers, die zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde zichtbaar zijn. Tussen de kolommen en liggers bestaat de gevel uit gepotdekseld hout en grote houten puien.

Alle installaties, zoals de airco’s van de luchtbehandelingsinstallatie, zijn weggewerkt achter de gepotdekselde ventilerende gevel.

Het nieuwe Wet ’n Wild is eigenwijs en eigentijds vormgegeven, met toepassing van natuurlijke materialen en gebruikmakend van de prachtige locatie: een stukje Scheveningen in het Groene Hart!

 

Leave a comment