Hospice Lupinesingel

Hospice Lupinesingel

De Hospice in Alphen aan den Rijn is jarenlang gevestigd geweest in een voormalig woonhuis aan de Berkenstraat. Hoewel deze plek qua huiselijkheid en sfeer prima voldeed, was er toch de wens om een nieuwe locatie te vinden met meer capaciteit en modernere faciliteiten.
In samenwerking met de gemeente is een oud schoolgebouwtje gevonden aan de Lupinesingel, grenzend aan een parkachtige omgeving.
Samen met Stichting Vrienden van de Hospicegroep, Blanksma Bouw, Ponsioen Installatietechniek en Van der Werf Partners, heeft Bloemen Architecten een ontwerp gemaakt waarbij het schoolgebouw grotendeels behouden en gerestaureerd is. Het staat nu ten dienste van de ondersteunende taken van de Hospice en de gezamelijke woonfuncties.
Richting de parkzijde is een forse uitbreiding gerealiseerd. Via de hoofdentree komt de bezoeker op een 'woonplein'. Rondom dit 'woonplein' zijn zes privékamers gesitueerd. De privékamers hebben een eigen badkamer en bieden direct uitzicht op het park. De kamers zijn zodanig flexibel ontworpen dat de bewoners zelf de keuze hebben voor de bedpositie. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid voor de partner om te overnachten naast de bewoner.
Hoewel de Hospice op deze nieuwe locatie flink groter is dan voorheen, is het huiselijke karakter zeker behouden gebleven. Een uitgesproken wens van de opdrachtgever!

Leave a comment