KINDERBOERDERIJ ALPHEN AAN DEN RIJN

Het Bospark is naast Park Rijnstroom een van de mooie parken die het stadshart van Alphen aan den Rijn rijk is. Het oorspronkelijke in Engelse landschapsstijl ontworpen park vormt het middelpunt tussen het stadshart en de Rijnhaven. In het voorjaar van 2016 is de reconstructie van het park afgerond en is het park een stadspark geworden.

De kinderboerderij vormt een programma onderdeel van dit stadspark en is de ontmoetingsplaats voor jong en oud. Aankomende jaren zal ook dit deel worden gereconstrueerd. Voor de looppaden is dit reeds gebeurt. De vervolgstap is  de modernisering van het hoofdgebouw en de verblijven.

In samenwerking met Stichting Kinderboerderij Alphen aan den Rijn, Freyr Architecten, gemeente Alphen aan den Rijn, Advies- en Constructiebureau van der Werf-Partners en Kewodak hebben wij een visie gemaakt om de kinderboerderij meer te laten zijn dan een plek om dieren te beleven. In onze visie hebben we de kinderboerderij een extra laag gegeven; duurzame educatie. Zowel in uitstraling als interactie met bezoeker zal duurzaamheid uitgedragen worden.

De gedachtes gaan uit naar groene daken, schapenwol- en vlaswol-isolatie, een grijswatercircuit, een warmtepomp, zonnepanelen zichtbare energiemonitoring en dergelijke. Al deze onderdelen dragen bij om de duurzaamste kinderboerderij van de regio te worden.