Renovatie appartementen Wilhelminalaan & Arubastraat

Renovatie Appartementen Wilhelminalaan en Arubastraat

Renovatie en gevelvernieuwing van 18 appartementen

De 18 appartementen van de twee woningblokken aan de Wilhelminalaan en Arubastraat te Alphen aan den Rijn worden gerenoveerd en voorzien van een esthetische upgrade. De appartementen, gebouw in begin jaren 80, waren niet goed geïsoleerd. Bovendien was er sprake van koudebruggen en hadden sommige appartementen last van lekkages.

Samen met het bestuur van de VVE en aannemer Bruijnes is uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaken van de problemen. Om deze op te lossen worden de waterkeringen vernieuwd, de gevels geïsoleerd en worden nieuwe kunststof kozijnen geplaatst met dubbelglas.

Daarnaast worden de woonblokken ook voorzien van een esthetische upgrade. Aan de voorzijde worden de pergola’s verwijderd ten behoeve van meer licht en lucht bij de entrees. De bestaande houten deuren en kozijnen van de bergingen worden geschilderd. De houten rabatdelen worden vervangen door nieuwe gevelpanelen in verschillende tinten, wat de woningen een nieuwe, moderne uitstraling geeft. Tijdens de ontwerpfase zijn meerdere kleurvoorstellen en gevelstudies aan het bestuur van de VVE getoond, welke vervolgens in de algemene ledenvergadering van de VVE zijn beoordeeld. Zo is door de bewoners gezamenlijk gekozen voor de nieuwe gevelafwerking van hun woningen.

Categorie

Woningbouw

locatie

Alphen aan den Rijn

Datum

2021

Bestaand
Nieuw
Bestaand
Nieuw