Akkerwinde 1

Renovatie Woningen Akkerwinde en Boterbloemweg

Renovatie en verduurzaming van 199 sociale huurwoningen

Aan de Akkerwinde en Boterbloemweg in Alphen aan den Rijn zijn 199 sociale huurwoningen van Woonforte gerenoveerd en verduurzaamd. Door het plaatsen van prefab gevel- en dakelementen hebben de woningen bovendien een volledig nieuwe uitstraling gekregen.


Energiebesparing vormde bij dit project het belangrijkste uitgangspunt. Door middel van zes energiemaatregelen, namelijk het toepassen van dakisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie en het plaatsen van kunststof kozijnen met triplebeglazing, een nieuw ventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnepanelen, is het energielabel van de woningen van C naar minimaal label A+ gegaan. Bij deze uitvoering, waarbij de bestaande bebouwing is voorzien van een nieuwe ‘schil’, konden de bewoners gewoon in hun woning blijven wonen.


Bij het isoleren van de gevels is gebruik gemaakt van prefab gevelelementen, die al voorzien waren van de nieuwe kozijnen en deuren. De nieuwe gevels zijn afgewerkt met wit stucwerk en polymetrisch metselwerk. Dit vooraf ontworpen patroon bestaat uit minerale steenstrips in drie verschillende afmetingen, en geeft de woningen een unieke, frisse en speelse uitstraling.

Categorie

Woningbouw

Datum

2019 – 2020

Voorgevel Bestaand
Voorgevel Nieuw
Achtergevel Bestaand
Achtergevel Nieuw