Carmenplein Alphen aan den Rijn

Renovatie Woonflat Carmenplein

Renovatie en vernieuwing leiden tot extra woongenot in woonflat aan Carmenplein.

De woonflat van Woonforte aan het Carmenplein in Alphen aan den Rijn is volledig gerenoveerd en van een nieuwe uitstraling voorzien. De oorspronkelijke architectuur van het gebouw is hierbij herkenbaar gebleven.


De renovatie bestond onder andere uit het verplaatsen van de entree naar de andere zijde van het gebouw, het verdiepen van de woonkamerbalkons, het vernieuwen van de noodtrappenhuizen en corridors en het renoveren van de badkamers en toiletten. Daarbij is een volledig nieuwe uitstraling met een eigen identiteit gecreëerd.


Door in de architectuur een bijzondere integratie van de privacyschermen toe te passen, wordt het betonnen skelet van de flat geaccentueerd. De horizontale lijnen van het gebouw worden sterkt benadrukt door de keuze voor blauwe hekwerken in verschillende tinten. De toepassing van luxe materialen in combinatie met goed geplaatste verlichting zorgen voor een herkenbare, eigentijdse en functionele nieuwe entree. Deze renovatie voorziet de flat van een allure die past bij een groot woongebouw, en heeft bovendien de levensduur van de woningen verlengd.

Categorie

Woningbouw

Datum

2005