Revitalisatie Winkelcentrum Herenhof

Een nieuwe, moderne uitstraling voor Winkelcentrum Herenhof

Winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn is voorzien van een nieuwe, moderne uitstraling. Tijdens de revitalisatie zijn onder andere de winkelpuien en luifels vervangen, heeft het staalwerk in de overkapping een nieuwe kleur gekregen en is de pleininrichting vernieuwd.


Bij het ontwerpproces zijn prefab gevelelementen bedacht, waardoor het winkelcentrum tijdens de renovatie gewoon kon blijven functioneren. Zo zijn er in totaal 40 winkels voorzien van nieuwe puien. Aan de gevels zijn nieuwe luifels aangebracht, die het winkelend publiek droog houden en daarnaast een zonwerende functie hebben. Tussen de winkelblokken zijn overkappingen geïntroduceerd, die een regenvrije winkelroute mogelijk maken. Het paviljoen is met een verhoogde staalconstructie een echte blikvanger geworden.


Bij de vijver zijn de halfhoge muurtje verwijderd, waardoor er vanaf het winkelplein zicht is op het water. Brede trappen vormen een openbare zitplaats, en kunnen bij festiviteiten als tribune worden gebruikt. Het centrale plein is heringericht met nieuwe speeltoestellen en zitmeubels, die de levendigheid in het winkelcentrum verhogen. Om de revitalisatie compleet te maken werd het nieuwe logo van Winkelcentrum Herenhof geïntroduceerd.

Categorie

Leisure

Datum

2018