Transformatie winkelpand
Ter Aar

Transformatie en verbouwing van winkelpand met showroom

Voor onze opdrachtgever Woninginrichting-Aanhuis hebben we het ontwerp mogen maken voor de verbouwing van hun pand en de restyling van de gevels. Woninginrichting-Inhuis was voorheen gevestigd op de verdieping van het pand, dat zich aan de Westkanaalweg en Lindenplein te Ter Aar bevindt. Na het vrijkomen van de begane grond, is besloten de vestiging te verplaatsen. De interieurwinkel met showroom is nu beter zichtbaar en bereikbaar voor klanten. Woninginrichting-Aanhuis heeft zelf het nieuwe interieur van de showroom gerealiseerd.

 

Op de vrijgekomen verdieping worden appartementen gerealiseerd, waarmee wordt ingespeeld op de krapte in de woningmarkt. De appartementen zullen worden voorzien van één of twee slaapkamers, en krijgen ieder een eigen balkon. In het midden van het gebouw wordt het dak plaatselijk geopend, om zo een buitengalerij te creëren vanwaar de woningen ontsloten worden. Dit zorgt ook voor meer daglicht in de woningen. De realisatie van de studio’s zal in de volgende fase worden uitgevoerd. De voorbereidingen zijn echter al wel getroffen. De contouren van de nieuwe woningen zijn al zichtbaar door de nieuw geplaatste puien en de balkons.

 

De bestaande metselwerk gevel is ter plaatse van de begane grond bekleed met steenstrips. Eerst zijn de isolatieplaten (E-boards) tegen de gevel geplaatst. Vervolgens zijn de steenstrips hier op gelijmd. De laatste stap is voegen. Het toepassen van de steenstrips is zo een efficiënte manier om de gevel te isoleren en tegelijkertijd de uitstraling te verbeteren. Op de verdieping zijn de gevels en balkons bekleed met Accoya houten delen, om zo ook een onderscheid te maken tussen de woon- en winkelfunctie in het pand.

Categorie

Utiliteit, Woningbouw

locatie

Ter Aar

Datum

2020-2021