zorgappartementen amadeushuis

zorgappartementen amadeushuis

27 zorgappartementen voor ouderen

Belegger Dunavast uit Leiden is de nieuwe eigenaar van het perceel op de kruising van de Raadhuisstraat en de Hofzichtstraat in Alphen aan den Rijn. Hier zal een nieuw gebouw gerealiseerd worden, met daarin 27 zorgappartementen. Fundis uit Gouda zal naar verwachting vanaf 2022 hoogwaardige zorg aan (chronisch zieke) ouderen bieden.

 

Bij het ontwerp van de nieuwbouw is veel aandacht besteed aan de uitstraling van het gebouw, zodat het aansluit op de bestaande, vaak rijkversierde bebouwing van de Raadhuisstraat. Mede op advies van de gemeente en de welstandscommissie is gekozen voor een gevelontwerp dat meerdere verschillende pandjes suggereert, passend bij de schaal van de omliggende bebouwing. Verschillende soorten metselwerk en subtiele afwijkingen in architectuur en detaillering dragen hieraan bij.

Het U-vormige gebouw biedt plaats van een woonkamer, keuken en inpandige parkeervoorziening op de begane grond, en 27 appartementen op de verdiepingen. Naast de benodigde ruimtes voor techniek en personeel, zal er ook een logeerkamer aanwezig zijn. De patio zal ingericht worden als tuin: een extra stukje groen in het centrum van Alphen.

 

Er wordt momenteel gewerkt aan de verdere uitwerking en detaillering van het ontwerp.

Categorie

Zorg

Datum

2020 – 2021